Category Archives: Društvo

09Sep/22

Oktobra v Mariboru usposabljanje za nove prostovoljce

Društvo Zaupni telefon Samarijan oktobra 2022 v Mariboru organizira usposabljanje za nove prostovoljce, ki bodo na voljo na telefonu za klic v stiski.

Vabljeni vsi, ki v sebi gojite občutek za pomoč sočloveku, empatijo in pripravljenost za prostovoljsko delo.

Prijave sprejemamo do 1. oktobra 2022 na telefonskih številkah 01 23 91 673 in 02 32 00 462 ter mailih samarijan@gmail.com in samarijan.mb@gmail.com

Najprej vas bomo povabili na pogovor, kjer boste izvedeli več o samem prostovoljstvu in se prepričali, da vam to res ustreza.

Več o tem, kaj pomeni postati prostovoljec na Zaupnem telefonu Samarijan si lahko preberete tukaj.

Lepo povabljeni!

25Aug/22

Prevod 3. izdaje Rosenbergove Nenasilne komunikacije je na voljo

Društvo Zaupni telefon Samarijan in organizacijo Dobrobit je povezala želja, da približamo 3. izdajo knjige dr. Marshalla Rosenberga, Nenasilna komunikacija: jezik življenja, slovenskim bralcem v maternem jeziku.

Po osemnajstih letih, odkar je izšel v Samarijanovi založbi, tako z veseljem predstavljamo osveženi ponatis najbolj prodajane knjige dr. Marshalla B. Rosenberga, Nenasilna komunikacija: jezik življenja, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Centrom za nenasilno komunikacijo (CNVC).

Delo iskanega predavatelja, mirovnika in vizionarja, ki se je učil in delal ob profesorju Carlu Rogersu, katerega metoda nedirektivnega svetovanja je ključna pri našem prostovoljskem delu s klicalci v duševni stiski, se bere v več kot 35 jezikih in več kot milijonu izvodih po celem svetu.

Knjiga predstavlja preprosto in zelo učinkovito metodo sporazumevanja, ki stremi k temu, da zadovoljuje potrebe vseh udeleženih. Vodi nas stran od razdiralnega jezika sodb, moraliziranja, vrednotenja in etiketiranja do povezovalnega jezika, v katerem se z opazovanjem in poslušanjem osredotočamo na potrebe in občutke sogovornika in jasno izražamo svoje. Dr. Rosenberg poudarja, da nenasilna komunikacija ni toga, vnaprej dana formula, ampak je v vsaki situaciji, v različnih kulturah in ob različnih ljudeh drugačen odraz življenja v vseh udeleženih. Knjiga tako ne more zastarati, temveč je v časih, zaznamovanih z epidemijo in vojno, njen nauk še toliko bolj dragocen.

Prevod tretje izdaje učbenika je na voljo.

Cena knjige v mehki vezavi je 29,95 EUR. Doplačilo za dostavo je 3,90 EUR.

Naročilo oddate prek spletnega obrazca, plačate z nakazilom na TRR, dostavi pa vam ga Pošta Slovenije.

ODDAJA NAROČILA

 

07Jan/22

Februarja v Ljubljani usposabljanje za nove prostovoljce

Društvo Zaupni telefon Samarijan februarja 2022 v Ljubljani organizira usposabljanje za nove prostovoljce, ki bodo na voljo na telefonu za klic v stiski.

Vabljeni vsi z občutkom za pomoč sočloveku, empatijo in pripravljenostjo za prostovoljsko delo.

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 7. februarja 2022 preko telefona 01 23 91 673 ali maila samarijan@gmail.com.

Najprej vas bomo povabili na pogovor, kjer boste izvedeli več o samem prostovoljstvu in se prepričali, da vam res ustreza.

Trimesečno usposabljanje bo potekalo kombinirano na daljavo prek Zooma ter, kolikor bodo okoliščine dopuščale, v živo.

Več o tem, kaj pomeni postati prostovoljec na Zaupnem telefonu Samarijan si lahko preberete tukaj.

Lepo povabljeni!

15Dec/20

Samarijanova psihološka podpora ob epidemiji COVID-19 tudi s številke 080 51 00

V sodelovanju z NIJZDruštvom psihologov SlovenijeRdečim križem SlovenijeSlovensko krovno zvezo za psihoterapijoZdruženjem zakonskih in družinskih terapevtov ter Zvezo prijateljev mladine Slovenija – TOM telefonom, se je novemu telefonu za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19, ki je od začetka novembra na voljo na telefonski številki 080 51 00, pridružil tudi Zaupni telefon Samarijan.

Želja vseh vključenih je, da ljudem v stiski ponudimo čim več možnosti pomoči, Zaupni telefon Samarijan pa želi tako telefon za klic v stiski še bolj približati tistim, ki ga najbolj potrebujejo.

Samarijani še naprej ostajamo na voljo na telefonski številki 116 123, v nočnem času med 24.00 in 8.00 uro zjutraj pa so na to linijo preusmerjeni tudi klici s številke za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19, 080 51 00.

Posodobitev novice

17.5.2021

S postopnim umirjanjem epidemije se skrajšuje tudi dosegljivost Telefona za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19. Telefon tako od ponedeljka, 17.5 dalje, deluje vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, med 8.00 in 22.00 uro. Med vikendi, prazniki in v nočnem času od 22.00 do 8.00 ure ne bo več deloval.

1.7.2021

S postopnim umirjanjem epidemije, uradnim preklicem epidemije in večanjem dostopnosti storitev v lokalnem okolju, se delovanje Telefona za psihološko podporo ob epidemiji covida-19 zaključuje. Sreda, 30.6. je tako bila zadnji dan delovanja Telefona.

 

25Mar/20

24 urna podpora tudi v času epidemije koronavirusa

Koronavirus je močno posegel v naša življenja. Zastavljajo se nam številna vprašanja, na katere nam nihče ne zna odgovoriti. Negotovost se veča, z njo pa občutki tesnobe, zaskrbljenosti, žalosti, jeze, strahu … Vse to je človeški naravni odziv na negotovo situacijo. Pomembno je, da se teh občutkov zavedamo in da jim v skrbi zase in za bližnje namenimo pozornost. V pomoč je lahko tudi zaupni pogovor z anonimnim prostovoljcem Zaupnega telefon Samarijan.

Brezplačna številka 116 123 vam je 24 ur na dan na voljo tudi v času epidemije. Stiska ne pozna meja, pokličite Zaupni telefon Samarijan za razbremenilni pogovor. Vztrajajte s klicanjem, če je linija zasedena.

Ostanite doma, poskrbite zase in za svoje bližnje.