Category Archives: AKTUALNO

11Sep/17
IMG_0927

Ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora

Mednarodna zveza za preprečevanje samomora (IASP) in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sta leta 2002 razglasili 10. september za Svetovni dan preprečevanja samomora – dan, ko še bolj  aktivno pozivata javnost k preprečevanju samomora po vsem svetu ter ob tem izpostavljata krepitev varovalnih dejavnikov in vzbujanje upanja s ciljem odvrniti čim več ljudi od samomora.

“Težko si je priznati in zaupati drugim, vendar pogovor rešuje”

je zapisano na spletni strani organizacije živ-živ: preberi več

Zaupni telefon Samarijan je posameznikom, ki se soočajo s samomorilnimi mislimi na voljo 24 ur na dan in vse dni v letu. Na slednje smo lani,  na dan pred svetovnim dnevom preprečevanja samomora, opomnili z različnimi aktivnostmi, katerih namen je bil ozavestiti javnost o pomembnosti pomoči v stiski.

IMG_0927 IMG_1014

 

usposabljanje v MB-1

V Mariboru se bo pričelo usposabljanje za nove prostovoljce

​Do konca septembra zbiramo prijave za usposabljanje novih prostovoljcev, ki bodo opravljali delo na zaupnem telefonu za klic v stiski. Usposabljanje, ki se bo pričelo oktobra, bo potekalo v Mariboru, kasnejše delo pa v večjih slovenskih mestih, tudi v Mariboru in na Ptuju.

V kolikor vas delo zanima, se nam do konca septembra javite na tel. 02 3200 462 oz. na samarijan@gmail.com
 
Hvaležni bomo tudi, če boste povabilo, ki se nahaja na povezavi, ​posredovali na čim več naslovov, ga delili na družabnih omrežjih, ga natisnili in namestili na oglasne deske različnih društev, fakultet …
Hvala v imenu vseh, ki v stiski pokličejo na Zaupni telefon Samarijan.
Povabilo se nahaja tukaj: usposabljanje v MB
                                                                    Društvo Zaupni telefon Samarijan
“V stiski lahko doživljamo težave kot nerešljive. Pomoč obstaja. Lahko pomaga že pogovor, ki razbremeni in nam odpira nove poti. Bodimo odprti tudi za stiske naših najbližjih.”
03May/17
Ljubljana, Predsedniska palaca.
Predsednik republike Borut Pahor je podelil priznanja na podrocju prostovoljstva za leto 2016.

Samarijani prejeli najvišje državno priznanje

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 3. 5. 2017,  skupaj z Odborom Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva priredil sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva. Najvišje državno priznanje na področju prostovoljstva je prejelo Društvo Zaupni telefon Samarijan, ki ga je v imenu vseh prostovoljcev sprejela predsednica društva. Več si lahko preberete tukaj.

15Nov/16
SamarijanFilm1

Film Slišim tvojo stisko

Društvo Zaupni telefon Samarijan predstavlja film, s katerim želi spodbuditi, da si v stiski poiščemo pomoč. Prostovoljci Zaupnega telefona Samarijan so posamezniku v stiski za pogovor na voljo na brezplačni telefonski številki 116 123: 24 ur na dan, vse dni v letu, anonimno, zaupno in brezplačno.

Poglejte si kratki film:

Poglejte si napovednik: