Category Archives: Aktualno

21Aug/23

Oktobra v Mariboru usposabljanje za nove prostovoljce

Društvo Zaupni telefon Samarijan oktobra 2023 v Mariboru organizira usposabljanje za nove prostovoljce, ki bodo na voljo na telefonu za klic v stiski.

Vabljeni vsi, ki v sebi gojite občutek za pomoč sočloveku, empatijo in pripravljenost za prostovoljsko delo.

Prijave sprejemamo do 6. oktobra 2023 na telefonskih številkah 01 23 91 673 in 02 32 00 462 ter mailih samarijan@gmail.com in samarijan.mb@gmail.com

Najprej vas bomo povabili na pogovor, kjer boste izvedeli več o samem prostovoljstvu in se prepričali, da vam to res ustreza. Usposabljanje nato traja tri mesece. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo na naših telefonskih številkah in elektronskih naslovih.

Več o tem, kaj pomeni postati prostovoljec na Zaupnem telefonu Samarijan, si lahko preberete tukaj.

Z veseljem pričakujemo vaš klic!

04Jan/23

Februarja usposabljanje za nove prostovoljce v Ljubljani

Društvo Zaupni telefon Samarijan februarja 2023 v Ljubljani organizira usposabljanje za nove prostovoljce, ki bodo na voljo na telefonu za klic v stiski.

Vabljeni vsi z občutkom za pomoč sočloveku, empatijo in pripravljenostjo za prostovoljsko delo.

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 13. februarja 2023 preko telefona 01 23 91 673 ali maila samarijan@gmail.com.

Najprej vas bomo povabili na pogovor, kjer boste izvedeli več o samem prostovoljstvu in se prepričali, da vam res ustreza.

Trimesečno usposabljanje bo potekalo ob sobotah v živo v Ljubljani.

Več o tem, kaj pomeni postati prostovoljec na Zaupnem telefonu Samarijan, si lahko preberete tukaj.

Lepo vabljeni!

26Oct/22

7. maraton pozitivne psihologije: Večno prezahteven do sebe in nikdar dovolj dober

Sobota, 29. oktobra ob 19.00 uri prek spleta

Pozitivna psihologija za življenje namesto plačila za predavanje povabi k darovanju denarja izbrani humanitarni organizaciji.

Tokrat so se odločili, da omogočijo podporo Društvu Zaupni telefon Samarijan in programu, ki ga izvajamo.                                                                                                                                      

Mag. Drago Švajger v okviru doktorskega študija svoje znanstveno raziskovalno delo posveča raziskovanju učinkov relacijske zakonske terapije in glasbene terapije. Na 7. maratonu pozitivne psihologije pa se bo v predavanju Večno prezahteven do sebe in nikdar dovolj dober posvetil visokim merilom in strmenju k odličnosti, ki so postala simptom današnjega duha časa. Odgovoril bo na vprašanje kako v sebi nasloviti občutke ne biti dovolj dober. Je prezahtevnost do sebe drža, zaradi katere smo lahko uspešnejši in kje je meja zahtevnosti do sebe. Kako doživljanje sramu, krivde in žalosti oblikuje temeljna prepričanja in vrednote. Sem bil kot otrok čustveno spregledan in preslišan. In nenazadnje, kako zgraditi samopodobo, ki prinaša pozitivno podobo o sebi.

Predavanja 7. etape maratona pozitivne psihologije bodo potekala ob sobotah od 8. 10. 2022 vse do 15. 2. 2022 ob 19.00 prek spleta.

Celotni program si lahko ogledate tukaj. Vabljeni!

09Sep/22

Oktobra v Mariboru usposabljanje za nove prostovoljce

Društvo Zaupni telefon Samarijan oktobra 2022 v Mariboru organizira usposabljanje za nove prostovoljce, ki bodo na voljo na telefonu za klic v stiski.

Vabljeni vsi, ki v sebi gojite občutek za pomoč sočloveku, empatijo in pripravljenost za prostovoljsko delo.

Prijave sprejemamo do 1. oktobra 2022 na telefonskih številkah 01 23 91 673 in 02 32 00 462 ter mailih samarijan@gmail.com in samarijan.mb@gmail.com

Najprej vas bomo povabili na pogovor, kjer boste izvedeli več o samem prostovoljstvu in se prepričali, da vam to res ustreza.

Več o tem, kaj pomeni postati prostovoljec na Zaupnem telefonu Samarijan si lahko preberete tukaj.

Lepo povabljeni!

25Aug/22

Prevod 3. izdaje Rosenbergove Nenasilne komunikacije je na voljo

Društvo Zaupni telefon Samarijan in organizacijo Dobrobit je povezala želja, da približamo 3. izdajo knjige dr. Marshalla Rosenberga, Nenasilna komunikacija: jezik življenja, slovenskim bralcem v maternem jeziku.

Po osemnajstih letih, odkar je izšel v Samarijanovi založbi, tako z veseljem predstavljamo osveženi ponatis najbolj prodajane knjige dr. Marshalla B. Rosenberga, Nenasilna komunikacija: jezik življenja, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Centrom za nenasilno komunikacijo (CNVC).

Delo iskanega predavatelja, mirovnika in vizionarja, ki se je učil in delal ob profesorju Carlu Rogersu, katerega metoda nedirektivnega svetovanja je ključna pri našem prostovoljskem delu s klicalci v duševni stiski, se bere v več kot 35 jezikih in več kot milijonu izvodih po celem svetu.

Knjiga predstavlja preprosto in zelo učinkovito metodo sporazumevanja, ki stremi k temu, da zadovoljuje potrebe vseh udeleženih. Vodi nas stran od razdiralnega jezika sodb, moraliziranja, vrednotenja in etiketiranja do povezovalnega jezika, v katerem se z opazovanjem in poslušanjem osredotočamo na potrebe in občutke sogovornika in jasno izražamo svoje. Dr. Rosenberg poudarja, da nenasilna komunikacija ni toga, vnaprej dana formula, ampak je v vsaki situaciji, v različnih kulturah in ob različnih ljudeh drugačen odraz življenja v vseh udeleženih. Knjiga tako ne more zastarati, temveč je v časih, zaznamovanih z epidemijo in vojno, njen nauk še toliko bolj dragocen.

Prevod tretje izdaje učbenika je na voljo.

Cena knjige v mehki vezavi je 29,95 EUR. Doplačilo za dostavo je 3,90 EUR.

Naročilo oddate prek spletnega obrazca, plačate z nakazilom na TRR, dostavi pa vam ga Pošta Slovenije.

ODDAJA NAROČILA